Selecteer een pagina
N

OPLEIDINGEN

Kindercoach-bgl Eindhoven. Kinderyogadocent- Pure Yoga Breda. Tieneryogadocent- Arterre Nijmegen. Yin yoga docent – Bivag Zwolle. Hatha yoga docent i.o. – Yogacentrum Tilburg.

WIE BEN IK?

Inge kooijmans, het voelt als mijn missie om yoga te delen met anderen.

DOEL?

Mensen meer rust te laten ervaren, door middel van yoga.

WAAROM KINDERYOGA?

Ik werd me bewust van mijn hooggevoeligheid en heb me in het onderwerp hooggevoelige kinderen verdiept.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een gratis proefles!

Mijn biografie

Mijn naam is Inge Kooijmans, gediplomeerd kindercoach en kinderyogadocente. Samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik in Son en Breugel. Het combineren van mijn werk als juriste en het thuis draaiende houden, gaf me een gestrest gevoel en ik merkte dat ik er niet gelukkig van werd. Ik besloot mijn baan op te zeggen en het thuisleven mijn volledige aandacht te geven. Het bracht rust.

Een periode van verdieping volgde. Mijn eerste hatha yogales, bij Eric Staals in Sint-Oedenrode, voelde voor mij als thuiskomen. Verschillende vormen van yoga volgde, ashtanga, power, hatha, yin. Daarnaast deed ik een opleiding tot kindercoach. Ik werd me bewust van mijn hooggevoeligheid en heb me in het onderwerp hooggevoelige kinderen verdiept. Ik volgde de 3 daagse training voor Rots-en Watertrainer. En tijdens de opleiding tot psychomotorische kindertherapeut (PMKT) bij Le Bon Départ in utrecht, voelde ik een sterke drijfveer om een afslag te nemen om kinderyogadocente te worden, welke afslag ik in 2015 heb genomen.

In juni 2016 heb ik de opleiding tot kinderyogadocente, tevens basis hatha opleiding, bij Rineke Vierhoven (Pure yoga in Breda) afgerond. Het voelt als mijn missie om kinderen terug te brengen naar hun natuur, weer te laten ontdekken wie ze in wezen zijn, hen te ontprikkelen en rust te laten ervaren, uit hun hoofd en in hun gevoel te komen. Dicht bij je zelf blijven, in authenticiteit, en van daaruit te leven. Mijn weg hierin is yoga, en die deel ik zielsgraag met kinderen.

Yoga is gebaseerd op de visie dat je verbonden bent met alles wat leeft op de aarde. De natuur is mijn grote inspiratiebron. Mijn intentie is om geweldloos en in eenvoud dienstbaar te zijn voor alles wat leeft.

In januari 2017 start ik met de (500 hr) hathayoga docentenopleiding (Yogacollege Tilburg).