Selecteer een pagina

WAAROM?

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga; het brengt de geest tot rust.

WAAR?

Boerderij Breugel,  Leeuwstraat 2 Breugel.

KOSTEN

5 lessen € 35,- (eenmalig). Daarna 10 lessen € 85,- voor leden of € 95,- voor niet-leden.

WANNEER?

Elke donderdag van 9.30-10.30 uur (met uitzondering van vakanties en feestdagen).

DE LESSEN

Yin yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. Paul Grilley heeft deze vorm de laatste 15 jaar weer leven in geblazen door er veel over te publiceren en te laten zien dat deze vorm van yoga naast alle actievere vormen  een plaats verdient.

Kom yin yoga ervaren.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een gratis proefles!

Yin Yoga

In Yin yoga worden de yogahoudingen op een passieve, maar intensieve manier en lang aangehouden, zo’n 3 à 5 minuten. Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt. Dit bevordert een grote mate van beweeglijkheid in de spieren en de gewrichten. En stimuleert meer opening en ruimte in je lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga; het brengt de geest tot rust. Doordat je lang in de houdingen blijft, oefen je aandachtig zijn en je open te stellen voor wat zich van binnen voordoet. De mentale en emotionele weerstand die je kan tegenkomen ga je verzachten. Door yin yoga zal je je soepeler, flexibeler, sterker voelen, zowel fysiek als mentaal en emotioneel.

Iedereen kan Yin Yoga doen. Je oefent op je eigen niveau in een groep waar iedereen gelijkwaardig is. De nadruk ligt op wat je wel kunt en niet andersom, het gaat dus niet om prestatie. Yoga helpt bij stress, onrust, slapeloosheid, rugklachten. Het mooie van yin yoga is de verstilling die het kan brengen.